Biografie

Mijn naam is Martijn Brinkman, geboren in Ascott Engeland, opgegroeid in Nederland. Mijn opleiding tot orthopedisch chirurg in de Sint Maartenskliniek Nijmegen, heb ik in 2011 afgerond. Daarna heb ik me tijdens een Fellowship in Sydney Australië verder gespecialiseerd in heup- en knie-prothese plaatsing, inclusief de vervanging van niet functionerende protheses. Van 2012, na terugkomst in Nederland, tot 2016 heb ik in de Maartenskliniek Woerden gewerkt als Knie en Heup chirurg. In 2014 ben ik gepromoveerd, op het proefschrift ‘Fixation Stability and New Surgical Concepts of Osteotomies around the knee’. Vanaf 2016 heb ik me volledig toegelegd op de behandeling van knie aandoeningen en werk ik als knie chirurg in kliniek ViaSana in Mill.

Een deel van mijn praktijk bestaat uit de plaatsing van gedeeltelijke (zgn halve knie protheses) en hele (totale-) knie protheses en de vervanging van niet functionerende knie protheses. Met als speciaal aandachtsgebied de combinatie van kruisband reconstructies of stands correcties in combinatie met een prothese plaatsing.

Het andere deel van mijn praktijk bestaat uit zogenaamde gewricht sparende ingrepen; meniscus reparaties, kruisband reconstructies (voorste, achterste, revisies) en uitgebreide complexe reconstructies als er sprake is van meerdere knie band letsels (mediaal, postero-lateraal), en stands-correcties rondom de knie.

Mijn focus als orthopedisch chirurg is bij zowel gewricht vervangende als bij gewricht sparende ingrepen, de patiënt  op een zo hoog mogelijk activiteiten niveau terug te krijgen.  

Publicaties

Diverse publicaties in tijdschriften en boeken zijn te vinden via de zoekmachine pubmed.gov; kijk hier voor een overzicht van alle publicaties waaraan ik meegewerkt heb.

ViaSana

Gevestigde naam in het landschap van ZBC’s in Nederland. Samen met mijn knie groep collega’s van Heerwaarden, Eijdems en Rutten, bieden we knie chirurgie in de meest brede zin aan, denk aan; complexe stands-correcties, multi-ligamentaire knieband reconstructies en knie prothese revisies. Kijk ook op ViaSana.nl voor meer informatie over onze kliniek en de groep knie chirurgen.