Videos

Bekijk de videos hieronder om meer detail informatie te krijgen en om te zien hoe de daadwerkelijke operaties verlopen. Pas op, sommige videos bevatten beelden van echte operaties, met andere woorden; niet kijken als je denkt daar niet tegen te kunnen. Copyright van veel van de films ligt bij de makers en niet bij mij. Deze pagina is een work-in-progress, met dat ik meer geschikte videos vind, zal de lijst hier groter worden.

Meniscus wel of niet opereren

Knieprotheses

Uitgebreide uitleg over de ins en outs bij de keuze voor een knieprothese en de alternatieven, met ook een uitgebreide beschrijving van alle relevante zaken rondom de operatie.

Soorten protheses en plaatsing methodes

Hoe belangrijk is de prothese? Uitgebreid overzicht van factoren die van invloed zijn op het resultaat van een knie prothese. Video Presentatie voor het twee jaarlijkse ESSKA congres in 2021.

Voorste Kruisband

Voorste kruisband reconstructie

Deze video laat zien hoe een reconstructie van de VKB gedaan wordt met behulp van de techniek zoals ik die in ViaSana gebruik.

Herstel na kruisband operatie

Waarom gaat een kruisband reconstructie weer kapot?

Speciale aandacht is er in ViaSana voor mensen met een kruisband reconstructie die opnieuw kapot gegaan is of het niet goed doet. Hieronder een veel te korte uitleg waarom herstelde kruisbanden weer kapot gaan.

Andere band reconstructies

Volg deze links naar youtube voor een film over de operatieve behandeling van achterste kruisband letsel (AKB), mediaal bandletsel (MCL) en posterolateraal hoekletsel (PLC).

Volg deze link voor een uitgebreide uitleg over de rol van de Extra-articulaire Tenodese.

(Doordat youtube wil dat je je leeftijd opgeeft en ingelogd moet zijn kan ik helaas deze filmpjes niet direct hier plaatsen)